lørdag 24. september 2016

Vakre Bergen

Ganske morsomt og ta slike avstikkere noen dager og vi bestemte oss raskt for Bergen. På slutten av 70 tallet bodde vi på Stord, og vi var noen ganger innom Bergen. Når man er ung og har små barn er ikke det som er vakkert rundt deg noe du setter mest pris på. Hadde en tur til Haukeland sykehus for å stikke hull på en byll for på den tiden var jeg mye plaget med halsbetennelse og hovne mandler.

Vi tok hurtigbåten, og noen ganger kjørte vi. De gangene vi tok bilen klarte vi å rote oss vekk i byen, men fant heldigvis veien til Åsane hvor min manns søster bodde den gangen. Er seks år siden hun tapte kampen mot kreften. 

Med tv programmer som akvariet og annet fikk man virkelig lyst til å besøke byen. Jeg hadde ikke vært der på 38 år. Mannen har vært en del ganger men da i forbindelse med at båten lå til kai grunnet uvær og han har jo gått en del i byen. 

Tirsdags morgen kl halv sju gikk flyet, med mellom landinger i Bodø og Trondheim. I Bodø satt vi ombord, mens i Trondheim ble det fly skifte. Det gikk veldig greit. Ikke som melkeruta man hadde på 70 tallet med mange mellom landinger. 

Tok flybussen inn til sentrum. Et tips, bruk flybuss appen til kjøp av billett. Vi kjøpte billett i en automat på flyplassen. Neste gang blir det bruk av app. 

Etter å ha sjekket inn på Scandic Strand gikk vi ned til Mathallen hvor vi inntok en lunsj. Jeg valgte denne. 

En baguett fylt med masse deilig laks, agurk, gulrot og en form for dressing. Smakte himmelsk og jeg hadde et glass hvitvin til siden jeg ikke drikker mineralvann. 

Er du i Bergen så ta turen innom Mathallen, den ligger på oversiden av torget. Flere spisesteder inne og man kan sitte både ute og inne. Mye sjømat er representert her. Som nordlending er jeg veldig glad i fisk. Men det er mye og velge mellom. Du finner sikkert noe du har lyst til å smake på. 

Jeg liker også appen TripAdvisor som jeg har på mobilen. Er man på en ukjent sted og ikke vet hvor spisestedet ligger så kan du bare bruke den appen til og finne fram. Den viser deg vei om du har slått på stedsvarsler. Meget effektivt og uansett hvor jeg befant meg så kom det opp tips. Veldig kjekt. 

Etter lunsjen ruslet vi mot torget for å se hva de hadde å tilby der. Mye og mangt for en sulten gane. Men jeg steilet over rekeprisen. Halvt kilo reker kostet 100 kroner. Altså 200 kroner kiloet. De gangene jeg kjøper ferske reker på Spar butikken er de langt mye billigere enn torget i Bergen. Skjønner at jeg er bortskjemt med råvarer her nord. 

Vi hadde fin utsikt i fra hotellrommet, og det var å se Bryggene. Jammen er de skjeve og skakke. Men likevel sjarmerende og helt unik og forteller en historie. Jeg koser meg der vi vandrer. På Madam Felle inntok jeg et glass hvitvin i varmen. Deilig å sitte ute å betrakte verden. Fortsatt var det mange turister mesteparten var japanere. Både unge og eldre. 

For mange år siden leste jeg en serie som het Hansetatene skrevet av Liv Margrethe Alver, en spennende serie og dermed fikk man med seg litt historie i tillegg til det som var noe oppdiktet. Moro å se seg rundt her i området, men jeg angrer litt på at jeg ikke sjekket opp hvilke steder jeg ville se og besøke. Skulle vi ha sett alt ville vi trenge mange, mange dager for det er jammen meg en hel del. 

Siden været var så flott valgte vi å gå til Håkonshallen å se oss om. Ikke noe som var åpent der, men fint likevel. 
Skulle ha vært moro å sett innvendig men dessverre var det stengt da vi var der om ettermiddagen. Nyttig informasjon finner du her. For å se hvordan det så ut innvendig kan man søke på google og der kommer det opp en del bilder og de kan danne et visst inntrykk. 

Håkonshallen i Bergen
Virkelig heldig med været var man også, og sommeren har jo ikke vært spesielt bra på Vestlandet. Godt når ting klaffer som det med været. Og da er det bare å nyte ikke sant? Man merker ikke at det var september måned en gang.

De holder visst på med pusse opp hallen utvendig av det jeg kunne se. Godt at slike gamle bygninger blir tatt vare på. Tenker at det må være kaldt innendørs i slike bygninger om vinteren.

Om kvelden fant vi oss et ledig bord hos To kokker, hvor vi inntok en bedre middag. Fantastisk godt, og god service var det også. Jeg hadde mine tvil da flere hadde klaget. Men vi opplevde det veldig positivt. Kanskje litt dyrt, men slik er det jo mange steder. Maten her var lokale matvarer og hjortestek er fantastisk godt selv om jeg var skeptisk. Vi spiste også dessert og vi var stappmett begge to.

Kommer et blogginnlegg senere hvor jeg deler noen flere bilder i fra Bergens turen.
Varm hilsen fra
Eva


7 kommentarer:

 1. Så fint at du har skrevet igjen.
  Enig - Bergen er en veldig trivelig by, og Bryggen er jo helt unik. At dere var så heldige med været er nesten utrolig etter den sommeren de har hatt - men dere fortjente det antagelig?!
  Artig med litt avveksling fra hverdagen! Hilsen fra Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror vi hadde flaks denne gangen når det kom til været rett og slett. Det var herlig. Enig byen er så utrolig koselig by og være i. Mye å se, og vil man besøke severdigheter så kan man det. Tror vi trenger avveksling i fra hverdagen en gang i blant.

   Varm hilsen fra Eva

   Slett
 2. Så koselig å lese om turen deres. Bergen er på listen min også. Noen år siden sist. Du var jo superheldig med været også. Nå er det bare å nyte minnene. Her regner det litt i dag, så jeg kjenner høsten er skikkelig er på gang, selv om det slett ikke er kaldt. Ha en vakker dag hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Var virkelig en trivelig tur som jeg lever lenge på! Været hadde man total flaks på, for nå har de dårlig vær. Høsten er kommet langt her, og tåka er tjukk som grøt. 11 grader i dag. Vakker dag til deg også.

   Slett
 3. Heisann, flott tur til Bergen virker det som. Kjenner den byen dårlig. Har bare vært der på snarvisit, men gjennom tvprogrammer har jeg fått et visst inntrykk av at det er en fin by. Alle som har bodd der sier det samme.... Ha en riktig god uke ;:OD)

  SvarSlett
 4. Ja Bergen er en fin by :) Så koselig at dere har vært der en tur og heldig med været vare dere også ser det ut til. Vi gjorde så mye der men rakk ikke mathallen så den er først på lista på neste besøk. Var Scandic Strand et bra hotell, rent og pent ?
  Takk for titten og turen

  Ha det så fint

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 5. Nå er det lenge siden vi har hørt noe fra deg. Du må ikke alltid skrive langt. Bare legge ut et bilde og skrive to linjer. Det holder. Vi må vite at alt står bra til! Hilsen Tove

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på hilsen i bloggen min fra akkurat deg! Jeg tar også turen tilbake for å hilse på deg i din blogg!