søndag 13. desember 2015

Dagene flyr fra meg

Tiden flyr i fra meg, og dagene likeså. Når man kom hjem i fra ferie var det juleforberedelser som skulle til. I fjor hadde jeg den stemningen, og i år var den rett og slett borte! Gleden over å blogge forsvant i samme dragsuget som julestemningen.

Har ikke vært utenlandsk etter at vi kom hjem i fra Spania. Skulle tro jeg hadde masse energi, men neida. 

Due
Bestemte meg for at det bare skulle bli en kakesort bakt til jul. Smakte ikke på den, så mannen får kose seg med krumkakene. Litt blir nok kjøpt inn og siden jeg ikke kan spise da dropper jeg det meste. 

Magen har vært og er kranglete. Tenkte at nesten et år var gått og da skulle vi prøve oss på en liten ostekveld hjemme. Spiste kjeks, brie, og marmelade av chili. Nydelig. Dagen etter bodde man på toalettet. Og jeg må bare innse at denne matintoleransen blir jeg ikke kvitt med det aller første! Julegrøten på lillejulaften blir datter og mannen i mitt liv og kose seg med. Jeg lager en kjøleskapsgrøt til meg selv, og de andre skal få sin kjære marsipangris med sjokoladetrekk som en god dessert! Det gjør meg ikke noe i det hele tatt. 

Julaften blir vi en ekstra til bords. I fryseren er det ribbe, lammeribbe, og kveite. Vi måtte kjøpe en ny fryseboks. Dagen før vi dro på ferie oppdaget vi at den gamle hadde sluttet å virke. Mye fisk fikk naboene, og resten fikk måsene i fjæra! Men nå har man satt boksen i gangen her, og det er mye lettere for meg å ta opp middager og holde øye med at ikke det skjer en gang til. 

Øgler i solen
Jeg lovte bilder i fra dyrepark besøkene, og disse er i fra den andre parken kalt for krokodilleparken. Den var ikke så fin som det var i den første. Vi var inne i en kafeteria og spiste litt lunsj, men det var en kamp og få i seg maten. Det var enormt med fluer. Overalt. Slitsomt å sitte å vifte hele tiden for å holde de vekk! 

Øglene her vet jeg ikke hva heter, men flotte var dem der de solte seg på steinen. Det var mye fint å se da, men det var nok mest krokodiller. Et show var det også. To menn var inne å skulle mate krokodillene, men de var visst mette i fra før! Men størrelsen var ikke noe å si på! 
Krokodille.


De tok inn mange av disse krokodillene som har vært i privat eie. Noe annet jeg la merke til var en stor hund. 

Den hadde ikke store plassen å boltre seg på. Ikke kunne jeg se en skål med vann var å se, ei heller mat. Denne hunden hadde noe av de tristeste øyne jeg har sett. Det andre var at i hundens ansikt kravlet fluene. Enormt med fluer. 

Det stod et skilt plassert på buret og jeg kan ikke spansk, men tok bilde av skiltet fordi jeg skulle søke på navnet når jeg kom hjem. 

Les mer om rasen HER og jeg fatter ikke at denne hunden var plassert i denne parken. Den hadde det langt i fra bra. Vet ikke hvorfor den var plassert der, men kan jo være på omplassering fordi noen ikke kunne ha den lenger. Min mening er at det var langt i fra den rette plassen og være på. 

Jeg er ikke tilhenger av dyreparker fordi dyr skal leve i frihet og ute i sitt rette miljø. Vi ble jo med følget vårt siden vi hadde leid bil og at vi ville se mer av stedet vi var på. 

Synd at jeg ikke kan snakke spansk for da har jeg forhørt meg mer om denne hunden! Vil rett og slett gråte når jeg ser på den! 

Høstminner er fine å ta fram og erindre litt over mens vinterstormen raser utenfor huset. Jeg har ikke en gang utsikt for vinduene er dekket med snø. 

Mannen er ombord i båten, og jeg som hadde planer om en bytur i morgen. Kan hende jeg er innesnødd. Det ser ikke bra ut. 

Et lite innlegg nå i kveld, og det er snart leggetid.  
Varm hilsen 
fra Eva

14 kommentarer:

 1. Ja,minner er fine å ta frem i ettertid. Men å minnes denne stakkars hunden er ikke godt.
  Så bra at du skriver igjen!
  Synd at du ikke får orden på magen.Gå inn på bloggen: demensoghelse, og les det nest siste innlegget. Kan det som står her være spennende for deg?
  I Oslo er det ikke kommet snø, men det har vært kaldt i natt, minus 10 grader! På mange måter misunner jeg deg en snøstorm, men jeg vil ikke ha alt det dårlige været dere har hatt. Så jeg håper du ikke blir innesnødd.
  Så må du se det innlegget jeg legger ut i dag eller i morgen om godsaker i Tyrkia. Det blir helt fantastisk, og du vil få vann i munnen! Hilsen fra Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Lest nest siste innlegg. Veldig interessant. Kosten har mye å si. Jeg har oppdaget at hvitløk tåler jeg ikke lenger, mens mannen ikke reagerer slik som jeg gjør. Andre løktyper tåler jeg heller ikke, og ikke mannen. Iskrem er det kun han som kan nyte, mens blodsukkeret stiger til vers hos meg. Kanskje det burde forskes mer på.

   Veldig trasig med den hunden, og ikke alt var like bra. Forholdene var heller ikke bra i Riga den sommeren vi var der ei uke. Dyreparken ble besøkt. Men tror vi var veldig snar.

   Var innesnødd i morges, og heldigvis kom naboen å tok opp veien med traktor, og det laver ned igjen og skal bli snøkov fremover og kaldere har jeg hørt. Skal ut å kjøre i morgen så håper på at veiene er brøyta, men det slurves veldig. Liker meg ikke på vinterveier det er sikkert og visst.

   Skal stikke innom din blogg og andres blogg nå å oppdatere meg litt!

   Varm hilsen
   fra Eva

   Slett
  2. Bra at du fant det innlegget interessant.
   Så godt at du har en god nabo som måker deg ut. Fint å kunne hjelpe hverandre.
   Ille å si det, men her er det sol og minus ni grader. Rim på trær og tak, men jeg savner snøen.
   Tenkte meg vel at du ville få vann i munnen da du så godsakene på min blogg! Hilsen Tove

   Slett
  3. Fikk virkelig vann i munn av å se på godsakene. Kos deg med sol og rimfrost. Akkurat nå er det bra her, og veien er åpnet opp. Er ventet mild værtype mot helgen igjen.
   Varm hilsen fra Eva

   Slett
 2. Passe maten og magen. Det er viktig å holde den i orden.
  Dyrevelferden er vel ikke like god over alt, dessverre. Jeg tror/håper at flere forstår at ville dyr skal være frie og tamdyr/husdyr skal ha det godt, enten det er hunder eller hester.
  Klem og ta vare på deg selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må nøye passes på. Jeg har funnet løsning på dessert til meg selv mens andre fråtser i riskrem. Dyrevelferden er ikke like god overalt. Ville dyr bør leve i frihet. Klem tilbake

   Slett
 3. Da er det koselige dager når barnebarnet er på besøk :) Har hun eldste min nå om dagene også. Hun er sykemeldt fra barnehagen for hun har operert mandlene.
  Men så kjedelig at du plages sånn med matintoleransen- du er utrolig flink til å tenke positivt og finne gode alternativer. Godt det går bra med rødvin :)

  Ta vare på deg selv og ønsker deg fine dager Eva :)

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper hun snart blir helt fin i halsen. Tar sin tid når man har fjernet mandlene. Fortsatt god bedring til henne.
   Må nok bare belage meg på denne intoleransen. Jeg blir bare ordentlig dårlig av enkelte matsorter. I år kan jeg ikke spise riskrem, så jeg tar med kjøleskapsgrøt med litt rødsaus på. Går nok bra og er bedre nemlig på smak.

   Rødvinen reagerer jeg litt på, skal prøve hvordan det er med å ha vann ved siden av. Men man får nyte det man kan nemlig!

   Ha fine dager du også Monica!
   Klem sendes!

   Slett
 4. Positiv som alltid du! Artig å se bilder av øgle og krokodille. Spennende dyr. Ikke så tilhenger av dyreparker jeg heller, og dyrene må ha god plass da i hvert fall.Håper du ikke har snødd helt inn der oppe i nord. Jeg spiller julemusikk og koser meg her. I kveld er det bursdagsfeiring hos storesøster og jeg gleder meg. Håper bare det ikke fryser på de våte veiene igjen! Glatte er det verste jeg
  vet!Ha en vakker adventsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke snødd helt inn her nord, og det kommer visst til mildvær igjen. Godt å høre at du koser deg med julemusikk og andre juleforberedelser. Er enig i at det å kjøre på glatta er pyton, og det verste jeg vet. Kos deg i selskap i kveld. Og ha en fin førjulstid.

   Klem fra Eva

   Slett
 5. Prøvde å legge inn en hilsen til deg her, men fikk beskjed om at det ble rapportert som søppel, derfor prøver jeg igjen da????

  SvarSlett
  Svar
  1. Som du ser er ikke meldingen lagt inn som søppel, så her tror jeg det er noe feil med google rett og slett. Det som er søppelmeldinger som spam de havner i søppelbøtta og så sletter jeg.

   Slett
 6. Så bra, da kan jeg skrive her likevel da! Ønsker deg en vakker fjerdeadventshelg! :)

  SvarSlett
 7. Hei igjen. Jeg har kommentert innlegget ditt tidligere. Men ettersom du ikke har lagt ut flere innlegg, vil jeg gjerne takk deg for kommunikasjon i det gamle året, og ønske deg et fargesprakende og godt nytt år. Beste hilsener fra Tove

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på hilsen i bloggen min fra akkurat deg! Jeg tar også turen tilbake for å hilse på deg i din blogg!