tirsdag 30. juli 2013

Bloggpause grunnet sommer, oppussing, fjellturer..

Jeg har ikke glemt dere, men jeg har bare hatt pause i fra bloggen. Noen ganger opplever man bloggtørke..

Vi har en nydelig sommervær og jeg er ute å nyter så godt jeg kan, enten later jeg meg helt på terrassen, eller så maler jeg til den store gullmedaljen..

Etter at vi kom hjem fra ferie ble det mange dager med nydelig vær i Nord, og det vet jeg å kunne nyte. Mannen kom hjem i fra sin vakt ombord i båten, og vi gikk i gang med å pusse opp vindfanget og man la fliser på gulvet og varmekabler. Malt veggene. Kjørt rundt i byen på jakt etter garderobeskap med skyvedør og speil.. Varierende priser overalt, men tilslutt fant vi hos Nova og den ble bestilt.. Kommer vel i disse dager og da skal mannen sette den opp. Skal bli spennende, for endelig skal man få et vindfang man er fornøyd med..

Jeg har malt vinduene oppe i andre etasjen, og en dør. Og innimellom alt er det både soling, og fjellturer. Var jo ikke en gang ment meg i gang med turer på fjellet fordi jeg har ikke pust. Men så kom svigerdatter og fortalte at hun skulle nå et mål og da ble vi enige siden vi var i elendig form..

Første turen skulle jeg gå med mannen, men vi kom bare halvveis før tåka overmannet oss og regnet høljet ned. Vi måtte bare gå ned... Noen dager senere var det bedre vær og da var vi hele 7 stykker som gikk opp til Grønlibruna. Fantastisk tur, men du verden jeg var pumpa i pusten, og det samme med svigerdatter. Vi var helt uten trening og uten pust og jeg med min astma.. Men jeg kom meg opp, og på vei ned tok krampa oss. Vi hadde så vondt i lårmusklene at vi kunne skrike om kapp..

En dags pause som jeg ladet opp på terrassen og dagen etter skulle vi opp på det fjellet som vi skulle første gang på. Vi kjører utover, og hva fikk vi se? Hjemme hos oss skinte sola og der ute lå tåka tjukk som grøt. Vi avbryter den og kjører et annet sted. Raudfjellet. Der var været bra og vi går opp en grusvei, og det var innmari tungt. Vi kom omtrent halvveis, før vi måtte snu. Mannen hadde fått to svære vannblemmer som plaget han selv med plaster på.. Men en fin tur i strålende solskinn men tungt for pusten min...

I morgen om været står meg bi skal jeg opp til Linken, ligger 500 moh og der har jeg vært to ganger før. Men er formen bra kan man ende opp på Gråtind. Jeg skal gå sammen med ei som er fjellvant og topptrent.. Får gå mest mulig så jeg får trent denne pusten min opp igjen.. Kan da bli bra likevel..

Disse to dyrene traff jeg ved solsengen på hotellet på Kreta, og de var jo riktig søte. De stod stille så mye at jeg fikk tatt et bilde eller to av de med mobilen. Kamera lå på rommet i safen, så da ble mobilen redningen, og jeg gikk så nært jeg kunne.. Ikke redde disse søte skapningene nei...

Men det var de som var redde og hylte litt opp. Noen er slik eller sånn..

Håper bloggtørken min snart går over slik at jeg får skrevet litt her igjen. Skal ta meg en runde på besøk, men nå er det natta for meg..

Ha en fin sommer alle sammen, og nyt den uansett hvordan været er!!


12 kommentarer:

 1. Hyggelig med dine sommerlige gjøremål som er ganske like og som mine. Å være hjemme og pusse opp litt når det passer, og Kretaturen tar jeg i høstferien. Ha en ellers forsatt fin sommer fra Ingun.
  Vi har ikke hatt mer en noen få regndråper på 4uker. Så dette er jo en fantastisk sommer

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvor gøy at vi har nesten samme sommerlige gjøremål. Litt malejobber hører til, men vi er blitt enige om å male når været innbyr til inneaktiviteter. Kos deg på Kreta, er et herlig land å feriere i, selv om det nå begynner å bli dyrt der også.. Ha en fin helg!

   Slett
 2. Hallo igjen Eva!
  Fint å se at du er i aktivitet og med slike. ;) Forsøker også å legge inn en del "manuelle" turer, noe jeg har lyktes godt med. Kombinasjoner går også an, med bobil. Og når kameraene er med, går alt så mye lettere. ;) De har fått luftet seg en god del nå, og noen av resultatene kommer om ikke så lenge på bloggen hos meg. Kanskje et og annet bilde også kan inspirere en dame fra nord, med natur perlene rundt seg også. :)

  Håper at helse går i takt på alle vis og at dere får en fin og innholdsrik sommer som kan hjelpe dere gjennom vinteren. Fine dager til dere, fra han Karl slik omtrent midt i Norge. Grovt sett. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvor flott at vi kan gjøre mange andre ting som gir en glede. Lufte seg på fjelltoppene, og nyte perlene man har.. Var ikke meningen at jeg skulle begynne å bestige fjell, men historien bak får jeg vel ta som et blogg innlegg..

   Skal nå i gang med å besøke alle som trenger besøk, men tror det har vært stille hos mange og ikke bare hos meg.. Men å se dine bilder er alltid en nytelse, og så heldig du er som har bobil.. Mannen i huset har syslet med tanken på bobil, men han hater jo å kjøre mye og langt.. Så det får bare forbli en tanke!! God helg til deg også, og så kommer jeg snart på besøk...

   Slett
 3. Tindebestiger? Eller bare fjellgjenger?
  Sammen det. Godt å være i bevegelse. Tror jeg.
  Fint å se ordene dine igjen.
  Mormorklem :)

  SvarSlett
 4. Mormor, tror jeg bare er fjellgjenger... Og det er godt og være i bevegelse.. Hvor fint at ordene mine har vært savnet men sommeren er en tid hvor man neppe skriver så mye..

  Klem tilbake..

  SvarSlett
 5. Så flott at du beveger deg ut og opp i fjellene, det gjør godt for både kropp og sjel. Og du trener deg forbausende fort opp hvis du kommer deg ut på tur noen ganger i uka. Kos deg masse videre med gode opplevelser på tur :)
  Sommerhilsen fra Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle ønske at man kom seg ofte til fjells, men noen ganger må man bare se på været og ikke ta unødige sjanser som å gå seg bort i tåkehavet.. Men mest mulig tur er jeg helt enig i..

   Slett
 6. :) Er innom med et lite smil og en vennlig tanke jeg, Eva. ;) Og for å forsikre meg om at ikke noe har gått meg forbi. Nyt fortsatt tilværelsen så lenge den kan nytes. En vet aldri når det kan snu...;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig koselig at du er inne å hilser på med vennlig tanke og et lite smil.. Nei, noe har neppe gått deg hus forbi men du minner meg på at jeg må gjøre ferdig et innlegg og sjekke ståa for bilder. Nyter tilværelsen så godt jeg kan..

   Slett
 7. Så flott at du kommer deg ut på fjelltur og trener deg opp! Godt gjort! Og du er heldig som har den fantastiske nordnorske naturen å gå i.
  Høres ellers ut som du har en fin sommer og står på med maling og oppussing. Håper vindfanget blir bra. Jeg skal male lister og karmer her i huset etterhvert når jeg orker, og så er det litt safting og sylting som må gjøres.
  Ønsker deg fortsatt fine sommerdager.
  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Hilde, og denne uka har jeg ikke fått gjort noe som helst. Været var ikke det beste, men har syslet innendørs. Nå er man barnevakt, og været er strålende. Får håpe det blir en fjelltur snart, en topp til jeg ville nå men da må være være bra.

   I morgen skulle de visst begynne på garderobeskapet og det skal bli spennende når den er montert opp. Men vet jo ikke hvor lang tid de trenger, men håper de er snare...Ha fine dager du også!

   Slett

Jeg setter stor pris på hilsen i bloggen min fra akkurat deg! Jeg tar også turen tilbake for å hilse på deg i din blogg!